Ciclocross Carranza

Na úgy két hét elteltével sikerül is felraknom a képeket, nincsen ugyan digitális gépem de azért nem adom fel legalább kiélhetem a filmes korszakomat :-) Először a gépről, egy Praktica TL1000-ressel lövöldöztem, még fater vette a bolha piacon, sajnos a fénymérője nem működik, szóval így táblázatból nézegettem a rekeszidőket. Mint utólag kiderült a gép mechanikusan tökéletes, minden kép sikerült. A lencse egy Danubigon 80-200as volt és lejért szavatosságú Fuji Velvia 50-re fotóztam, ami diafilm, előhívás után be is keretezték nekem. Szkennelni egy HP 3010-zel szkenneltem ami nem az igazi, de így legalább igazi ősrégi diaképeknek tűnnek a fotók. A bicó verseny ciklocross volt, ami direkt ilyen téli sport, írtam már róla nem egyszer. Helyszín Carranza Kantábria, ide úgy 60 kilcsire fixivel mentem, 42-16, 730 méter szintkülönbség, gyerekjáték. Carranza völgye nagyon nagyon szép hely kicsit beljebb van a tengertől, frankón jó idő volt, semmi eső semmi sár (sajnos)

Valle de Karrantza

Az a jó a ciclocrossban, hogy szinte akárhol lehet rendezni versenyt elég hozzá egy templomkert meg egy játszótér. csak ki kell húzni egy valag szalagot, és máris kész a pálya, ha van benne egy kis emelkedő meg lejtő annál jobb, sár az kötelező, ha meg van egy kis homok esetleg hó is, az pazar.
 
playground

Dél környékén volt a profik rajtja elvileg nemzetközi verseny volt, de garantáltan nem volt spanyolon kívül más állampolgár.


start

Az ember filmes géppel azért félve fotóz, sokkal megfontoltabban lövi a képeket, nekem így is olyan hamar elfogytak a kockák, hogy a verseny végére már nem is maradt sajnos. Pedíg megpróbáltam beosztani.150001

Volt hogy sikerült elkapnom egy tafrát, na az ritka jó érzéssel töltött el. Komolyan.


Firka

Srác aki nyert végig vezetett, a célban majd egy perc előnye volt a másik két dobogóssal szemben.


and the winner is...

őt követte a spanyol bajnok:

Spanish champ

Hajrá Bilbao!!!


karrantza50001

És a végére a legjobb kép, legalábbis számomra. Technikailag annyira nem olyan jó hogy a kissrác feje lett éles, de dögöljek meg negyed órát guggoltam ott mire lenyomtam a gombot, és tadam, három versenyzője ugyanannak a csapatnak egyszerre lett a képen, varázslat. Ezen a képen amúgy rajta van a pálya hosszának az ötven százaléka (keresztben), mondom, hogy csak egy templomkert kell hozzá. Pilisen tök el tudnék képzelni egy ilyen versenyt.


saichi - the whole team

0 megjegyzés: