TRP Parabox

Bringás rész következik boccs. Nem bírom említés nélkül hagyni, ez itt kérem szépen a kerékpár ipar szégyene! Volt szerencsém élőben is látni, még a cyclocross világkupán, és azóta négykarú hidraulikus polipokkal álmodom. Az a dolog technikai lényege, hogy a hagyományos bówdenes országúti fékváltókarból jövő kábelek, a ketyerében lévő hidraulikus dugattyúkat mozgatnak amik így áttételesen a féket működtetik, és tádámm így kerül országúti bringára tárcsafék. Fúj!

IMG_0686

Amióta cirka 10 éve előjöttek a bringákra való tárcsafékek, tudjuk hogy a legnagyobb előnyük az, hogy sárban is faján működnek, és hol van baromi sok sár? a Cyclocross pályán! mert azt csak télen használják.ugye. Evidens, hogy ezek cyclocross-ra vannak kitalálva, de valahogyan valami UCI nevű szakszervezet egészen 2010-ig akadályozta a használatát, és mivel tudjuk hogy amíg a profik nem majomkodnak vele az amatőrök sem kezdik el használni, eddig senki sem nagyon virgonckodott ilyenekkel. Na most két szezon is eltelt azóta hogy a szakszervezet is engedélyezte, a technológia már öt éve is adott volt, mert montiban már megcsinálták, és hol a hidraulikus országúti fékváltókar? a fiókban mert biztos, hogy ott van, csak annyira nincsen semmilyen ötletük, hogy vajon "jövőre" mit újítsanak, hogy az ilyen forradalmi dolgokat inkább elteszik későbbre, hátha majd jól jön. Azon sem lepődnék meg hogyha a nagyok (SRAM, SHIMANO, CAMPAGNOLO etc.) kartellt alapítottak volna, és megbeszélték volna, hogy 2020-ig nem szedik elő a hidraulikus fékváltókart, és ebbe még jó pénzért az UCI-t is belevonták volna. Rettenet de biztos nem én vagyok az első aki ezen kiakad.

IMG_0682

Hála ennek, más kartell tagok mint ez a TRP pl. meg kitaláltak ilyen átmeneti ketyeréket amikkel addig is jól megszedik magukat. Nem fikázni akarom őket mert jól kifundálták, biztosan tudnának csinálni cseppmentes hidraulikus rotort is bmx-ekre, csak azt meg biztos egy másik kartell védi, undorító.
Ez a rákfene, amit bottal sem piszkálnék majd fél kilót nyom, és kerek 500 euróba kerül. Megfogdostam és tényleg olyan mintha hidraulikus féket húzogatna az ember, na de hogy csak e miatt a kormányt is meg kell emelni vagy két centivel, az már botrány. Biztos vagyok benne, hogy minden bringa szerelő szemet huny az ilyenek mellett és csak akkor szedi őket elő, hogyha látja hogy az ügyfél már tényleg ennyire balek, és ekkora sznob, hogy neki még ezt is el lehet adni.
Na nem szitkozódom tovább, mivel a negatív reklám is reklám megyek benyújtom a számlát, az aktuális kartellnek. És éljenek a száz évig égő izzók.

0 megjegyzés: