HY, NOROAN !!

Ma mekkorát fogtunk, elmesélem. Két boltban dolgozok az egyikben van biztonsági őr a másikban nincs. Épp ez utóbbiban voltam, mikor nagy kiabálást hallok, látom futnak, mondom futok én is. Hát egy jó barna bőrű gyerek volt, drága futócipőben, de egyik srác utolérte, aztán én is, elkaptuk. Cseppet nagy darab volt, de ketten bírtunk vele, gondoltuk akkor bevisszük az irodába, és megvárjuk a rendőröket együtt. A frissen lopott futócipőjét elkoboztuk tőle. Nehogy már. Erre ahogy megyünk befele, jön ki a haverja, aki basszus kétszer akkora volt. Felveszi a támadópózt a másik elkezd kapálózni, csak megszöktek, jó volt egy kis birkózás, de aztán jött a főnök, mondta hogy a kár megtérült úgyhogy hagyjuk, annyit nem ér hogy pofonra menjünk, két szekrénnyel. Hát hagytuk had fussanak, később elkapta őket a rendőrség, szal így jártak.
De nem ez a lényeg, hanem amikor megszöktek, akkor már nem csak ketten voltunk ott, hanem addigra jöttek a vevők is segíteni, vagy öten, marha jó érzés volt, hogy nem mennek el az emberek az ilyen mellett, hanem beavatkoznak, mert az igazság érzetük nem hagyja. Páran mentek is utánuk, nehogy már hagyjuk hogy ezek a "románok", itt lopkodjanak ahogy kedvük tartja. Mint utólag kiderült romániai vagy bulgár származásúak voltak, szóval szépen állunk. Utaztam 2500 kilómétert, hogy a szomszédokat hajkurásszam.
Utólag az is kiderült, hogy a haverja a dupla ajtós szekrény, az így kisétált a boltból, zsebretett kézzel, nehogy feltűnő legyen, azért ért csak később oda, osztani az észt. Szal rafináltak ám. Észnél kell lenni. A másik boltban van biztonsági őrünk, kis alacosny gyerek, de kényelmesen csinálja. Nézegeti a kamerát egész nap azt bámulja (fog is vele naponta tolvajokat), úgy nyomja, hogy kiszúrja amint valamit zsebre vágnak, megjegyzi őket, követi a kamerával, amikor a kijárat felé kezdenek közelíteni, beöltözik, kényelmesen, gumibot, bilincs, bőr kesztyű, sapka, nagyon vicces a srác. Aztán fogja, és bezárja az önműködő ajtót. Onnantól kezdve két szitu állhat elő, az alany elkezd futni, aminak iszonyatosan nagy koppanás a vége, vagy higgadtan bekíséri őt az irodába, és kényelmesen megvárják a rendőröket. Aztán meg hetente kétszer jár a srác a bíróságra tanuskodni.
A következő körben elmesélem, hogy a főnök asszon, Eidurre aki a Pabló felesége, hogyan fogja el a tolvajokat amikor a biztonsági őr épp nincsen szolgálatban. Az is megér egy misét.

0 megjegyzés: